Puhakan kolmen viikonlopun kisa putki sai hienon päätöksen viime viikonlopun vaihteessa Italian Leccessä, La Concan kulmikkaalla ja pitävällä radalla, kun Puhakka ajoi ensimmäisessä finaalissa itsensä kolmanneksi ja toisessa finaalissa viidenneksi!

Puhakka osallistui kesäkuun alussa ajettavaan Euroopan Mestaruus kisoihin Saksassa Wackersdorfin radalla, ilman aikaisempia olevia olleita testejä ja se näkyi Sastamalais kuskin rytmissä ja vauhdissa. Kauden yksi tärkeimmistä kisoista Simolta, meni aivan menkin alle ja loppujen lopuksi kaikkien kolareiden jälkeen Simo sijoittui 24:ksi.

Simo: "Tämä oli toivottavasti tämän kauden pohjanoteeraus... Tiimi päätti viime hetkellä kuitenkin ajaa kisan, vaikka alunperin oli kaikkien söhläyksien jälkeen päätetty, että ei ajettaisi, kerran ei päästä testaamaan ja ei ole kilpailukykyistä materiaali kisaan.. Ei sieltä voinut oikein odottaakan aivan podium paikkaa, sillä muut oli ollu testaamassa ja kaikki panostaa sekä tähän, että MM kisaan mikä ajetaan syyskuussa.. Kyseessä alkaa olla niin isot rahat näissä kisoissa, että kukaan ei sinne lähde leikkimään, vaan materiaali on valikoitu ja testattu kyseisellä radalla jo etukäteen."

Euroopan mestaruus kisojen jälkeen, oli samantien luvassa kolmas osakilpailu Saksan mestaruudesta, joka ajettiin Ampfingin radalla itä Saksassa, Puhakan kilpailu sai huonon alun, sillä Simolle iski kova kuume päälle ja voimat olivat lopussa, sillä ilman lämpötila nousi hieman yli +30 asteeseen.. Testit kuitenkin saatiin vietyä suht' hyvin läpi ja kaikki tuntui pelaavan hyvin ja Puhakka ajoikin aika-ajoissa itsensä kakkoseksi!

Simo: " Onneksi auto toimi suht' hyvin alusta heti, että ei tarvinnut suurempia muutoksia tehdä, sillä piti ajaa vain lyhyitä harjoitus sessioita, kun oli kuume päällä, eikä lepopäiviä ollut, että olisi päässyt huilaan viileässä ja saanut lämmön alas.. "

Simo voitti ensimmäisen alkueränsä ja toisessa sijoittui toiseksi, finaaliin lähtöpaikka oli kakkonen. Ensimmäisessä finaalissa Puhakka sai hyvän lähdön ja nousi heti kärkeen, mutta taktiikka minkä Simo valitsi, oli odotettavissa, että ei pakosti ihan ykkös sijasta taistella ja maalilipun heiluessa Puhakka tuli neljäntenä maaliin.

Simo: "Päätin lähteen vanhoilla renkailla ensimmäiseen finaaliin ja säästellä sitten toiseen finaaliin uudet renkaat ja kun muut laittoivat jo uudet renkaat ensimmäiseen finaaliin, niin olin altava vastaaja vähän, mutta lopuks ihan ok meni, sillä mietein, että jos kolmas tai neljäs olis niin on vielä hyvä lähtöpaikka toiseen finaaliin!"

Toiseen finaaliin lähdettäessä Puhakan piti olla ainut kenellä oli vielä yksi sarja uusia renkaita finaaliin, mutta tuomaristo oli antanut määräyksen, että kun Bridgestonen renkaissa oli ollut ongelmia ja renkaan kudokset hajosivat, niin kilpailijat halutessaan saivat vielä yhden uuden renkaan. Näin ollen Puhakan taktiikka kärsi vähäsen, mutta lopuksi neljännestä ruudusta lähtenyt Simo oli maalissa toisena aivan ykkösen perässä, mikä oli tuoren Euroopan mestari edelliseltä viikonlopulta!

Suoraan Saksasta Simon piti suunnata aivan etelä Italiaan Lecceen, jossa oli kauden kolmas WSK Euro sarjan osakilpailu. Kuumeensa laskeen saanut Puhakka oli valmis taistelemaan taas podium paikasta sillä rata oli tuttu ja materiaali on aina toiminut hyvin kyseisellä radalla. Keskiviikkona aloitetut testit eivät kuitenkaan näyttänyt parhainta vauhtiansa ja vikaa ei tuntunut löytyvän, rata oli todella raskas ajaa sillä +35 asteen kuumuudessa rataan kertyi todella paljon kumia ja se aiheutti että ajo tyyliä ja linjoja oli muutettava myös..

Puhakka sijoittui aika-ajoissa 12. jääden 0,40 kymmenystä paalu ajasta, mikä oli koko viikon ajan ollut hukassa. ensimmäisessä erässä Simo nousi 10. ja toisessa lauantain alkuerässä kahdeksanneksi. Simo lähti finaaliin ruudusta 8. Ja Finaalin lopussa Simo oli noussut hienosta kolmanneksi!

Simo: " Lauantain finaalissa kaikki meni nappii ja tasasella ajolla nousi kolmanneksi! Se oli meille kaikille pieni yllätys sillä vauhdillisesti olisi ollut viides sija, mutta renkaita säästellen, hyödyin ja viimeisillä kierroksilla pystyin nouseen vielä, muiden vauhdin hidastuessa. Saksassa tuli kauden ensimmäinen podium ja nyt heti perään jatkui lisää, näyttää hyvältä kauden loppua kohden katsoen ja tämä on kuitenkin Euro sarjaa, missä ajaa samat kuskit kun MM ja EM kisoissa"

Sunnuntaina ensimmäisessä erässä Simo sijoittui kuudenneksi kärsien kaasarin teknisestä viasta ja toisessa alkuerässä viidenneksi. Simo lähti toiseen finaaliin viidennestä ruutusta ja hyvän lähdön ansioista oli neljäs jo, mutta ensimmäisellä kierroksellä viimeisessä mutkassa pieni virhe ja se maksoi koko kisan ajan ja näin ollen Puhakalta karkasi käsistä sunnuntai podium, ja joutui tyytymään viidenteen sijaan.

Simo:" Ekalla kierroksella jarrutus meni vähän liian pitkäksi ja kurvin ulos tulossa en saanut pidettyä autoa oikealla ajolinjalla ja osuin isoon kumi paakkuun, mikä jää rataan meidän renkaista. Siinä oli suora heti perään ja samantien meni neljä kaveria ohitse suoralla ja kun kaikki menee samaa vauhtia kisassa, kun puhutaan sadas ja tuhannesosista aikaeroissa ja kaikki on ammattilaisia, niin virheitä ei tule ja ohitukset vaikenee huomattavasti. Positiivista on, että finaalissa ajoin toiseksi nopeimman kierros ajan, että vauhti riittää kyllä hyvin aivan kärkeen!"

Puhakalla on heinäkuun ajan pieni hengähdys tauko omista kisoista, sillä seuraavat kisat ovat vasta elokuun alussa Espanjassa, jossa ajetaan viimeinen WSK Euro sarjan osakilpailu Simo on tällä hetkellä 13 sarjassa ja saksan sarjassa kuudentena yhden kisan vähemmän ajaneena.

 

 

 

 

Ajankohtaista

-5.9.2012
Simo 10. MM:ssä!
Lisää »

-20.8.2012
Simo Voittoon Saksassa!
Lisää »

-2.7.2012
Simolla loistava loppu, kolmen viikonlopun kisaputkelle!
Lisää »

-25.5.2012
Simo ei aja toisessa Saksan mestaruusa sarjan osakilpailussa!
Lisää »

-9.5.2012
Val D'Argetonissa vauhti kohdalla!
Lisää »

Arkisto

PCR - PCR - Bridgestone

Simo Puhakka
Simo Puhakka
Simo Puhakka
 
Powered by Staart Oy